Eläinlääketieteen lisensiaatintutkielman arviointi ja julkaiseminen E-thesiksessä
Eläinlääketieteellinen tiedekunta
Ennen palautusta
- Kaikissa tutkielmissa tulee olla kansilehti ja tiivistelmäsivu. Ylempään korkeakoulututkintoon kuuluvana kypsyysnäytteenä toimii tutkielman tiivistelmä.
- Tutkielman tekijä tallentaa tutkielman E-thesis-järjestelmään.
Lisensiaatintutkielman tallennusohjeet
Tämän ohjeen avulla lähetät lisensiaatintutkielmasi tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.
- Muunna tutkielmasi yhdeksi saavutettavaksi pdf-tiedostoksi, joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun siten, että ensin on kansilehti, sitten tiivistelmä ja lopuksi itse tutkielma. Jos käytät Helsingin yliopiston mallipohjaa, sisältää se jo tiivistelmän. Nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä esim. Meikalainen_Maija_lisensiaatintutkielma_2023) ja tallenna se. Tarkista että pdf tiedosto on tekstimuotoinen, helpoiten näet sen siitä, että tekstiä pystyy valitsemaan/maalamaan hiirellä.
- Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. tutkielmaa ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta. (HUOM! Aktivointiin menee yksi yö.)
- Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:
- Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt tutkielman kuvailutiedot.
- Huomaathan, että tiivistelmä liitetään sekä tutkielmatiedostoon että tallennuslomakkeelle tekstinä kohtaan "Tiivistelmä". Tekstikohdasta tiivistelmä saatetaan avoimesti saataville julkaisuarkistoon (Helda).
- Liitä tutkielman pdf-tiedosto.
- Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.
- Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastus- ja arviointiprosessissa, johon sisältyy plagiaatintunnistus Ouriginal- järjestelmässä. Onnistuneen tallennuksen jälkeen saat järjestelmistä (E-thesis & Ouriginal) automaattisen vahvistusviestin.
- HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!
- Tallennuksen jälkeen tutkielmallesi lisätään tarkastajat ja vasta tämän jälkeen tutkielmasi siirtyy tarkastajille.
- Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä viestin, jonka liitteenä on arvosanaehdotus. Arvosanaehdotus tulee ennen tiedekuntaneuvoston kokousta.
- Kun tiedekuntaneuvosto on arvioinut tutkielman, pyritään tutkielman ja kypsyysnäytteen suoritusmerkinnät kirjaamaan opintotietojärjestelmään mahdollisimman pian.
- Kun suoritusmerkinnät on kirjattu, saat järjestelmästä viestin, jonka avulla voit antaa luvan verkkojulkaisemiseen Helsingin yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa Heldassa.
- Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään. Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!
Eläinlääketieteellisen tallennuslomake
Verkkojulkaisu
Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon tutkielmat julkaistaan Helsingin yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa. Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan. Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. Tutkielman tiivistelmä ja kuvailutiedot julkaistaan aina Helsingin yliopiston kirjaston avoimessa julkaisuarkistossa.
Jos tutkielmasi osana on lehdessä julkaistava artikkeli tai tutkielmasta on tekeillä artikkeli, tutkielmaa ei välttämättä voida sellaisenaan julkaista avoimesti. Artikkelin kustantajalta on usein mahdollista saada tietoa avoimen julkaisemisen ehdoista. Jos tarvitset lisätietoa julkaisemisesta, voit ottaa yhteyttä palveluosoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.
Tallennus arkistoon
Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, tutkielmasi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi julkaisuarkisto Heldassa). Tutkielmasi arvosanalausunto arkistoituu päättävän tahon pöytäkirjan liitteeksi.
Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmä
Tallennettu tutkielma käsitellään Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Tästä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Raportti ei tule automaattisesti opiskelijan luettavaksi. Kun Ouriginal-järjestelmä on tuottanut raportin, saat siitä viestin sähköpostiisi. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Ouriginalin tietokantaa. Helsingin yliopisto suosittaa Ouriginaliin tallentamista, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Ouriginaliin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa. Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Ouriginal- raportti.
Apua ongelmatilanteissa
- Lisätietoja tutkielman tallentamisesta ja julkaisemisesta voit kysyä sähköpostitse digitutkielmat@helsinki.fi.
- Tutkielman tarkastusprosessista voi kysyä Viikin opiskelijapalveluista (viikki-student@helsinki.fi).
Linkkejä
- Opiskelijan ohjeet
- Helsingin yliopiston mallipohja (ohjaa saavutettavan tiedoston luomiseen)
- Yliopiston tiivistelmäpohja (Word-tiedosto) ja malli valmiista tiivistelmästä PDF-muodossa
- Ohje PDF tiedoston luomiseen ja muokkaamiseen (koskee yliopistolla käytössä olevaa PDF-XChange-ohjelmistoa) Huom!. Pdf-tiedostoon ei saa laittaa rajoituksia, esim. tulostamisen estoa.
- Saavutettavuutta koskevat ohjeet
Digitaalinen tutkielmasi on mahdollista tallentaa ja julkaista myös valmistumisesi jälkeen. Otathan tarvittaessa yhteyttä e-thesis@helsinki.fi -palveluosoitteeseen.